Brandskyddskontroll en gång om året

Hej!

Det är viktigt med en brandskyddskontroll och i vårt hyreshus görs en sådan kontroll en gång om året. Detta är för att säkerställa att allt brandskyddsmaterialet är i bra skick och fungerar som det ska. Det är viktigt att man inte glömmer av att göra denna kontroll eftersom den kan rädda liv. Luta dig inte tillbaka och tro att bara för att det gjordes en brandskyddskontroll förra året så behövs ingen i år! Inget kunde vara mera fel och jag ska berätta varför. 

Jo, det här med att ha brandsläckare är ju bra, men de ha en tendens att få fötter, tyvärr. Man måste därför se till att kolla detta och man kan egentligen inte vänta med att skaffa en ny brandsläckare utan så fort man märker om den är stulen måste man köpa en ny. Men det är i alla fall bra att man kollar detta minst en gång om året. Sedan måste alla batterier som sitter i brandvarnarna bytas ut och så har vi delat ut brandfiltar så det finns i varje lägenhet. Vi har även brandsläckare i trapphuset som alla boende ska känna till var de finns. Så det är viktigt att göra brandskyddskontroll och jag hoppas att ni tar den på allvar! Det är många punkter som ska gås igenom i en sådan här kontroll och det är därför bra om man vänder sig till ett professionellt företag så vet man att jobbet blir riktigt gjort. 

Här i Malmö finns det ett företag och jag kan inget annat än att rekommendera alla att vända sig till dem och deras kontaktuppgifter kan du få när du klickar dig vidare in till deras hemsida. Vänta inte med att göra en brandskyddskontroll om ut i fall att det var länge sedan den var gjord. Tack för att du läste det här inlägget!